Näyttelyt

TÄLLÄ HETKELLÄ

Teoksia

Kun elon voima värittää

Sonja Kaski

2.- 25.4.2021

 

Näyttelyjuliste
Teosten teeman ollessa vielä pimennossa, Sonja Kaski otti öljyvärit esiin ja alkoi maalaamaan näyttelyn ensimmäistä työtään, suoraan sydämestä, luottaen intuitioon. Kehittyi maalaus hänen suosikkiaiheestaan karhusta. Otso kulki pimeällä metsäaukiolla iloisin, suurin askelin. Mutta jotain puuttui. Elämää, voimaa, väriä… Pimeä metsäaukio räjähti henkiin, kun Kaski toi karhun esiin syötävän räikeällä keltaisella ja teos täyttyi mesikämmenen mahtavasta voimasta. Tummien ja vaaleiden sävyjen korostaessa toisiaan, muodostui tasapainoisen syvä ja voimakas värikylpy, johon on helppo upota. Näin syntyi teema maalauksille. Elon voima ja värit.

Maalaukset ja lasityöt ovat expressiivisiä ja pauhaavan runsassävyisiä. Elävän olennon valon ja tarinan tutkimisesta värein syntyy täyteläinen ylistys värien loistolle, liikkeelle ja voimalle. Vaikka teoksien pääosassa on esittävä figuuri, antavat ne katsojalle kaiken vapauden omille tulkinnoille ja mielleyhtymille. Ilmeikkäät hahmot seikkailevat maisemallisessa, hieman abstraktissa taustassa, rationaalisen ja irrationaalisen maailman välillä, käyden vuoropuhelua figuurin ja ympärillä olevan välillä. Teoksista kumpuaa muistikuvat, tunteet, hetket ja kokemukset, joista ei voi ottaa valokuvia.

Sonja Kaski valmistui vuonna 2010 kuva-artesaaniksi Hyvinkään taidekoulusta. Hän on toteuttanut myös grafiikkaa, akvarelleja, piirroksia, valokuvia ja tatuointeja. Hänet tunnetaan erityisesti värikkäistä ja expressiivisistä hahmoistaan. 11 vuoden uraan mahtuu muutamia näyttelyitä, satunnaisen säännöllisiä erilaisia teoksia ja ihmisten värittämistä. Vuonna 2020 hän aloitti lasiteoksien tekemisen yhteistyössä veljensä Jani Kasken kanssa.

Näyttely koostuu öljyvärimaalauksista, jotka on maalattu perinteisesti itse rakennetuille, jänisliimalla päällystetyille pellavakangaspohjille. Lasitöiden taiteellinen suunnittelu on Sonja Kasken käsialaa. Teknisen toteutuksen, suunnittelun ja puhalluksen on suorittanut hänen veljensä, Jani Kaski. Painavat vaasit on tehty ainutlaatuisella ruotsalaisella Graal-tekniikalla.

Lämpösästi tervetulua!NÄYTTELY


TEOKSET


2021 NÄYTTELYT


2020 NÄYTTELYT


2019 NÄYTTELYT


2018 NÄYTTELYT


2017 NÄYTTELYT


2016 NÄYTTELYT


2015 NÄYTTELYT


2014 NÄYTTELYT


2013 NÄYTTELYT


2012 NÄYTTELYT


2011 NÄYTTELYT


2010 NÄYTTELYT


2009 NÄYTTELYT